Behang met een twist – hoe combineer je opvallend behang

Behang met een twist – hoe combineer je opvallend behang
15 december 2023

Wil je een saaie muur opfrissen? De verfkwast lijkt vaak de makkelijkste keuze. Niets is minder waar; tegenwoordig is behang net zo eenvoudig om aan te brengen! En hoewel  behang jaren geleden nog een beetje als oubollig werd gezien, is het de laatste tijd niet meer weg te denken uit het interieur. Het geeft je ruimte in een handomdraai meer warmte, sfeer en persoonlijkheid. Én de opties zijn eindeloos. Lees je mee?

 

 

Uitgesproken behang toepassen in je interieur

Wil je eens lekker uitpakken met behang in je interieur? Dan is het tijd voor wat lef! Durf je een gedurfd behangpatroon aan, maar twijfel je over de combinatie met de rest van je inrichting? Begin dan klein, bijvoorbeeld in de hal of het toilet. Grote patronen ogen vaak rustiger dan kleine, dus durf groots te denken! Behang kan in vrijwel  iedere kamer van het huis worden gebruikt, denk aan de slaapkamer, kinderkamer of woonkamer. Maar eerlijk is eerlijk, je moet wel een beetje lef bezitten om een uitgesproken behang toe te passen in je interieur. Heb je een druk behang op het oog, maar weet je niet hoe je deze vervolgens moet combineren met de rest van je interieur? Begin dan in een kleine ruimte zoals de hal of het toilet. Over het algemeen is een groot patroon wat minder druk dan een klein patroon. 


 

Terugkomend kleurgebruik

Denk ook aan het kleurgebruik: veel behangmotieven zijn beschikbaar in verschillende kleurcombinaties. Zo kan hetzelfde patroon een compleet andere sfeer neerzetten door simpelweg te spelen met kleuren.

Het herhalen van kleuren in meubels en accessoires zorgt voor een harmonieus geheel. Laat tinten uit het behang terugkomen in je meubels en accessoires voor een rustgevend effect. Of kies juist voor een contrast door te gaan voor een opvallende kleur op je meubels, waardoor ze extra in het oog springen.

 

 

Behang combineren

We horen vaak in onze winkel dat klanten één muur als eyecatcher willen behangen en de rest van de muren wit willen schilderen. Maar waarom niet wat meer lef tonen? Combineer je opvallende behang met een neutrale tweede behang of muurverf in kleuren die terugkomen in je eyecatcher. Zo creëer je rust én sfeer in de ruimte.

 

 

Een echte must voor de kinderkamer

Behang is ook een echte must voor de kinderkamer! Voeg een speels effect toe met een vrolijk printje. Niet alleen leuk om naar te kijken voor je kleintje, maar ook om lekker te spelen! En als je een hele muur te veel vindt, kun je ook kiezen voor een paar stroken behang om een hoekje te accentueren, bijvoorbeeld achter het bedje.

 

 

Ga ook voor sfeervol behang

Door te kiezen voor behang geef je jouw woning een hele eigen uitstraling. De perfecte manier om je woning een nieuwe look te geven! Daarvoor hoef je echt niet de gehele woning te behangen, kies voor een klein of groots effect en combineer een opvallend behang met een neutraal behang of geverfde muren voor een sfeervol en rustig geheel. En belangrijk: behang is in talloze prints en kleuren verkrijgbaar, zo is er voor ieder wat wils.

Heb je zin om aan de slag te gaan met behang maar weet je niet hoe? Onze interieuradviseurs helpen je graag! Kom langs of maak alvast een afspraak voor uitgebreid advies.

 

 

Uitgesproken behang toepassen in je interieur

Behang kan in vrijwel  iedere kamer van het huis worden gebruikt, denk aan de slaapkamer, kinderkamer of woonkamer. Maar eerlijk is eerlijk, je moet wel een beetje lef bezitten om een uitgesproken behang toe te passen in je interieur. Heb je een druk behang op het oog, maar weet je niet hoe je deze vervolgens moet combineren met de rest van je interieur? Begin dan in een kleine ruimte zoals de hal of het toilet. Over het algemeen is een groot patroon wat minder druk dan een klein patroon.


 

Terugkomend kleurgebruik

Denk ook aan het kleurgebruik: de meeste behangmotieven zijn in meerdere kleurcombinaties beschikbaar, zoals dit onder- en bovenstaande bladmotief dat vanwege het andere kleurgebruik een geheel andere sfeer neerzet.

De kracht van herhaling is ook toepasbaar op meubels en accessoires. Wanneer je tinten uit het behang laat terugkomen in meubels of accessoires, merk je dat je zo toch rust kan behouden.  Je kunt er ook voor kiezen om je accessoires en meubels in een contrasterende kleur te plaatsen. Je meubels vallen zo extra op en nemen de aandacht van het behang iets weg.

 

 

Behang combineren

We horen in onze winkel vaak dat klanten één muur als eyecatcher willen behangen, en de overige muren wit schilderen. Het grafische behang is immers al ‘druk genoeg’. Op deze manier leg je echter extra nadruk op het behang. Een tweede behang of muurverf in neutrale kleuren − die bijvoorbeeld terugkomen in het ‘eyecatcher’ behang − zorgen voor veel meer rust én sfeer in de ruimte. Ook aardetinten zijn veilige, rustige kleuren. Heb je een behang op het oog en heb je hier vragen over? We helpen je graag!

 

 

Een echte must voor de kinderkamer

Tover de kinderkamer om tot het fijnste plekje in huis. Behang is misschien wel het meest sfeerverhogende onderdeel van de kinderkamer. Hier voegt een printje een speelser effect toe aan de kamer. Bovendien leuk voor je kleintje om naar te kijken! Vind je een hele muur behangen too much? Je kunt ook kiezen voor een paar stroken behang om een hoekje te accentueren, bijvoorbeeld achter het bedje. Eenmaal een keuze gemaakt kun je de rest van de kamer qua kleur afstemmen op het behang. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van natuurlijke materialen zoals een houten ledikantje in combinatie met een mooi zacht speelkleed. 

 

 

Ga ook voor sfeervol behang

Wil je jouw woning een eigen uitstraling geven? Dan is behang dé perfecte keuze! Ga voor een klein of groots effect en combineer een opvallend behang met een neutraal behang of geverfde muren voor een sfeervol en rustig geheel. En onthoud: behang is verkrijgbaar in talloze prints en kleuren, dus er is voor ieder wat wils.

Klaar om aan de slag te gaan met behang? Woon je in de omgeving van Dongen, Oosterhout en Tilburg? Kom naar Berg&Berg in Dongen. Dé interieuradviseur voor jou en laat je informeren door onze stylisten. We denken graag met je mee! Kom langs in de winkel of maak alvast een afspraak voor uitgebreid advies. Let’s get creative!